Důsledky rostoucí mediallizace informace - Soukup, Michal (2009)
S touto prací se Vám do rukou dostává materiál, který se snaží nezaujatě přiblížit aspekty, jež se objevují s rozvojem moderních informačních technologií a přinášejí tak změny v trendech myšlení a diverzifikaci společnosti. Setkáte se tak zde s pojmy jako informace, znalosti, komunikace, masová média, vznik subkultur a fenomén kyberprostoru. V úvodu práce je věnována pozornost objasnění informační podstaty pro chod společnosti, s čímž také úzce souvisí proces komunikace. Pro ukotvení souvislostí je dále popsán vývoj jednotlivých mediálních epoch, které vytvářely vhodné prostředí pro rozvoj lidské civilizace, která vyústila v dnešní elektronickou dobu s aktivním informačním obsahem a masmediálním způsobem komunikace. Celá práce ústí v kritické shrnutí trendů současné společnosti a nastiňuje jejich možné řešení. Společnost má stále veliké rezervy ve využívání potenciálu moderních technologií, které bude potřeba podporovat vhodnou stimulací kritického myšlení jeho publika.