Řešení důsledků finanční krize fiskální a měnovou politikou - Šťastný, Martin; Burgerová, Jiřina; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Na začátku se ve své práci budu zabývat teoretickou částí, jaké jsou důsledky finanční krize na hospodářství země a jak jim čelit prostřednictvím disponibilních nástrojů fiskální a měnové politiky, aby dopad na ekonomiku státu byl co možná nejpřijatelnější. Cílem mé práce bude analýza a srovnání efektivity měnové a fiskální politiky na zmírnění dopadů finanční krize a jaký mají vliv na růst HDP, na vývoj inflace, zaměstnanosti a dalších makroekonomických ukazatelů. Základní otázkou bude, jak nastartovat zpátky ekonomický růst, jakými nástroji toho dosáhnout. Rovněž se také budu zabývat možným nepřijetím žádných opatření. Budu hledat optimální konsenzus mezi fiskální a měnovou politikou a jejich správné nastavení v komparaci USA s vybranými státy Evropy, kde v každé zemi vláda přijala různá opatření prostřednictvím fiskální resp. měnové politiky.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses