Vývoj měnověpolitických nástrojů České národní banky - Faltysová, Zuzana; Burgerová, Jiřina; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce podává charakteristiku měnové politiky, jejího vývoje, jejích cílů a především jejích nástrojů, které používá Česká národní banka. Zkoumá také nezávislost a funkce centrálních bank. Práce analyzuje vývoj měnové politiky a měnověpolitických nástrojů od rozpadu Československa do současnosti. Je zaměřena na porovnání cílů, kterých chtěla Česká národní banka dosáhnout a skutečných dopadů, která její opatření měla.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses