Vývoj a analýza makroekonomických ukazatelů v letech 2000-2009 a jejich vliv na finanční krizi v Maďarsku - Tocauer, Martin (2009)
Teoreticko-metodologická část bakalářské práce: Vymezení pojmů "krize" a "finanční krize", teoretické vymezení makroekonomických ukazatelů. Analytická část bakalářské práce: Analýza makroekonomických ukazatelů v letech 2000- 2009 na reálných datech Maďarska. Na těchto ukazatelích budu demonstrovat fundamentální nedostatky ekonomiky a budu hledat příčinu současné reálné ekonomické krize v Maďarsku. Závěr: Představení výsledků analýzy, zhodnocení jak jednotlivé ukazatele ovlivnily hloubku krize samotné, či jak krize naopak ovlivnila makroekonomické ukazatele. Interpretování výsledků v kontextu reálné ekonomiky.