Úskalí společné zemědělské politiky EU - Bokšová, Monika (2009)
Bakalářská práce se v obecné části věnuje příčinám vzniku Společné zemědělské politiky Evropské unie, jejím cílům, principům, základním mechanismům fungování a financování nadnárodně prováděné politiky. V praktické části se zabývá analýzou jednotlivých reformních kroků (Mansholtova koncepce, McSharryho reforma, Agenda 2000, Reforma 2003 a Health Check) a jejich posouzení. V závěru práce je pak zhodnocena společná zemědělská politika jako celek a je nastíněn její možný budoucí vývoj.