Úskalí společné zemědělské politiky EU - Bokšová, Monika; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Faturová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se v obecné části věnuje příčinám vzniku Společné zemědělské politiky Evropské unie, jejím cílům, principům, základním mechanismům fungování a financování nadnárodně prováděné politiky. V praktické části se zabývá analýzou jednotlivých reformních kroků (Mansholtova koncepce, McSharryho reforma, Agenda 2000, Reforma 2003 a Health Check) a jejich posouzení. V závěru práce je pak zhodnocena společná zemědělská politika jako celek a je nastíněn její možný budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses