Odpovědnost za škodu v obchodním právu - Hindrová, Barbora (2009)
Bakalářská práce se věnuje problematice odpovědnosti za škodu v obchodním právu. Jejím cílem je přinést přehledné a ucelené pojednání o české právní úpravě odpovědnosti za škodu v obchodním právu. Nejprve je zde vymezen pojem odpovědnost obecně, v následující části je vysvětlena odpovědnost za škodu podle občanského a obchodního zákoníku, a to úprava obecná i zvláštní, nechybí ani mimozávazková odpovědnost. V závěru práce lze nalézt příklad posouzení příčinné souvislosti soudem a také je zde ukázáno, jakým způsobem lze odpovědnost pojistit v případě společnosti s ručením omezeným.