Odpovědnost za škodu v obchodním právu - Hindrová, Barbora; Kalinová, Miluše, 1952-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se věnuje problematice odpovědnosti za škodu v obchodním právu. Jejím cílem je přinést přehledné a ucelené pojednání o české právní úpravě odpovědnosti za škodu v obchodním právu. Nejprve je zde vymezen pojem odpovědnost obecně, v následující části je vysvětlena odpovědnost za škodu podle občanského a obchodního zákoníku, a to úprava obecná i zvláštní, nechybí ani mimozávazková odpovědnost. V závěru práce lze nalézt příklad posouzení příčinné souvislosti soudem a také je zde ukázáno, jakým způsobem lze odpovědnost pojistit v případě společnosti s ručením omezeným.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; odpovědnost za škodu; odpovědnost; právní odpovědnost; bakalářské práce; liability for damages; responsibility; liability (law); bachelor's theses