Obchodní rejstřík v ČR - Valenová, Soňa; Kalinová, Miluše, 1952-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce se věnuje právní úpravě Obchodního rejstříku v ČR. Jejím cílem je komplexně charakterizovat Obchodní rejstřík, jeho hmotně-právní i procesně-právní úpravu. V úvodní kapitole jsou vymezeny základní pojmy, které souvisí s Obchodním rejstříkem a také hlavní principy, na kterých je založen. V hlavní části je pojednáno o vývoji Obchodního rejstříku od středověku až po současnou právní úpravu a dále o rejstříkovém řízení spolu s návrhy pro jeho zlepšení a urychlení. Závěrečná část této práce překládá návod, jak lze co nejjednoduššeji získat výpis z Obchodního rejstříku.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; rejstříkové řízení; živnostenský rejstřík; bakalářské práce; registration procedure; trade register; bachelor's theses