Oceňování ve finančním účetnictví - Kosková, Lenka (2009)
Diplomová práce se věnuje základním koncepcím oceňování, jež se vyvinuly v oblasti finančního účetnictví. Pojednává o hlavních rysech oceňování vybraných položek aktiv a závazků dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Velký prostor je věnován fenoménu fair value v současné úpravě IFRS a v souvislosti s návrhem nového standardu "Fair Value Measurement". Nechybí ani zmínka o roli oceňování v době finanční krize. Poslední kapitola práce je věnována oceňování vybraných položek aktiv a závazků dle české účetní legislativy v komparaci s IFRS.