Oceňování ve finančním účetnictví - Kosková, Lenka; Zelenka, Vladimír, 1961-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se věnuje základním koncepcím oceňování, jež se vyvinuly v oblasti finančního účetnictví. Pojednává o hlavních rysech oceňování vybraných položek aktiv a závazků dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Velký prostor je věnován fenoménu fair value v současné úpravě IFRS a v souvislosti s návrhem nového standardu "Fair Value Measurement". Nechybí ani zmínka o roli oceňování v době finanční krize. Poslední kapitola práce je věnována oceňování vybraných položek aktiv a závazků dle české účetní legislativy v komparaci s IFRS.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; finanční krize; diplomové práce; financial crises; master's theses