Problematika imigrantů ve Francii - Zouharová, Anna; Nechvátal, Martin, 1956-; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato diplomová práce pojednává o problematice imigrantů ve Francii. Je rozdělena na část historicko-legislativní a část praktickou. Práce je zaměřena na současnou situaci, přesto v první části seznamuje čtenáře i s historickým vývojem imigrace a imigračního zákona. Následuje rozbor legislativního rámce francouzské imigrační politiky. Druhá část poodkrývá aktuální témata, která vznikla ve Francii jako následek rozdílných kultur a ideologií přicházejících imigrantů, zkoumá imigraci osob přicházejících ze zemí mimo Evropskou unii a poté imigraci občanů členských států EU. V práci jsou také předloženy osobní zkušenosti imigrantů žijících ve Francii a pohled Francouzů na tuto problematiku.
Vedoucí práce: Martin Nechvátal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; imigrace; Francie; diplomové práce; immigration; France; master's theses