Vliv změn v nemocenském pojištění v roce 2008 v ČR na motivační selhání obyvatel - Štroblová, Hana (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá změnami v nemocenském pojištění, kterými v letech 2008 a 2009 prošlo. V teoretické části popisuje vývoj nemocenského pojištění, jeho zařazení do systému sociálního zabezpečení a jednotlivé změny z hlediska motivačního selhání obyvatel. Analytická část je zaměřena na výpočet výše dávek dle příjmových skupin obyvatel a délky pracovní neschopnosti. Cílem je zhodnotit dopady jednotlivých změn.