Vliv změn v nemocenském pojištění v roce 2008 v ČR na motivační selhání obyvatel - Štroblová, Hana; Ryvolová, Ivana; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá změnami v nemocenském pojištění, kterými v letech 2008 a 2009 prošlo. V teoretické části popisuje vývoj nemocenského pojištění, jeho zařazení do systému sociálního zabezpečení a jednotlivé změny z hlediska motivačního selhání obyvatel. Analytická část je zaměřena na výpočet výše dávek dle příjmových skupin obyvatel a délky pracovní neschopnosti. Cílem je zhodnotit dopady jednotlivých změn.
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; sociální zabezpečení; nemocenské pojištění; bakalářské práce; social security; sickness insurance; bachelor's theses