Současná praxe v územním plánováni v ČR na příkladu města Liberce - Nováková, Markéta; Šulcová, Irena; Linka, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
V bakalářské práci bych ráda nastínila územně plánovací praxi v městě Liberci. Půjde mi o zhodnocení prostorového uspořádání území města, jeho dopady na obyvatele a návštěvníky Liberce a v neposlední řadě se pokusím určit vlivy, které se nejvíce podílí na současné podobě území města. Práce se tedy věnuje územnímu plánování v teoretické i praktické rovině. Vycházejíc z teoretických poznatků o pojmech, souvislostech a vztazích územního plánování, prostorového rozvoje, strategického plánování a regionální politice se praktická část zabývá socioekonomickými charakteristikami a řešením výstavby ve městě Liberci. Cílem je postihnout specifika města a zhodnotit význam vlivu územního plánu, zákonů dotýkajících se územního plánování, Strategie rozvoje města Liberec pro období 2007-2020, veřejnosti a skutečného rozhodování orgánů veřejné správy na dnešní podobu Liberce.
Vedoucí práce: Irena Šulcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; územní rozvoj; územní plánování; bakalářské práce; territorial development; spatial planning; bachelor's theses