Problematika mikrofinancování v rozvojových zemích - Husarová, Lucie (2009)
Má práce se zaměří na analýzu vývoje mikrofinancování. Nejprve se budu zabývat základní charakteristikou rozvojových zemí. V další kapitole přiblížím co mikrofinancování je, jak funguje a komu slouží. Hlavní část práce bude zaměřená na popis vývoje, změny paradigmatu mikrofinancování a přístupy k mikrofinancování. Dále popíšu prvotní vývoj některých významných mikrofinančních institucí. Dál se budu zabývat poptávkou a nabídkou mikrofinancování. Na konci práce zmíním dopad krize na mikrofinancování.