Mikrofinancování a ekonomická krize - Vlčková, Petra (2009)
Tato práce se zabývá problematikou mikrofinancování v rozvojových zemích. První část práce poskytuje základní informace ohledně vzniku, historie a principu mikrofinancování. Další část popisuje jednotlivé způsoby a možnosti poskytování mikrofinančních služeb, uvádí a porovnává konkrétní příklady mikrofinančních institucí. Bakalářská práce dále nabízí informace o způsobech měření efektivnosti mikrofinančních institucí a jejich nových alternativ. Cílem práce je zjistit, jak ovlivňuje současná ekonomická krize jednotlivé poskytovatele mikrofinančních služeb. Závěr shrnuje zjištěné poznatky.