Mikrofinancování a ekonomická krize - Vlčková, Petra; Mládek, Josef; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zabývá problematikou mikrofinancování v rozvojových zemích. První část práce poskytuje základní informace ohledně vzniku, historie a principu mikrofinancování. Další část popisuje jednotlivé způsoby a možnosti poskytování mikrofinančních služeb, uvádí a porovnává konkrétní příklady mikrofinančních institucí. Bakalářská práce dále nabízí informace o způsobech měření efektivnosti mikrofinančních institucí a jejich nových alternativ. Cílem práce je zjistit, jak ovlivňuje současná ekonomická krize jednotlivé poskytovatele mikrofinančních služeb. Závěr shrnuje zjištěné poznatky.
Vedoucí práce: Josef Mládek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses