Asymetrie informace na pojistných trzích - Kokeš, Vratislav; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Sosík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se zabývá fenoménem informační asymetrie na pojistných trzích. Záměrem práce je identifikovat informační asymetrii jako takovou a její specifika na pojistných trzích, popsat a zhodnotit možné postupy, vedoucí k jejímu snížení a na závěr odhadnout budoucí vývoj v této oblasti. Vycházíme ze studia odborné literatury, analýzy související legislativy a všeobecných pojistných podmínek relevantních pojistných produktů a v neposlední řadě z vlastní zkušenosti autora práce z oblasti bankovnictví. V práci jsou mimo jiné popsány možné postupy snižování informační asymetrie jako legislativní úprava pojišťovnictví, možné úpravy ve všeobecných pojistných podmínkách, informační registry a expertní systémy.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; pojištění; pojišťovnictví; diplomové práce; insurance; master's theses