Založení a vznik společnosti s ručením omezeným - Fišer, Jan (2009)
V první části práce je obecně popsána společnost s ručením omezeným, její výhody a nevýhody a je objasněno, proč je tato forma obchodní společnosti tak oblíbená. Druhá část se podrobně věnuje samotnému procesu založení a následnému vzniku společnosti s ručením omezeným, zvláštní důraz je kladen na zakladatele společnosti s uvedením podmínek, které musí splňovat. Na závěr je uveden praktický příklad konkrétního založení společnosti s ručením omezeným.