Aktuální problémy zavedení EUR v ČR - Kačírková, Michaela (2009)
V první části práce je obsažena historie myšlenky zavedení jednotné měny. V druhé části je definována hospodářská a měnová unie. Ve třetí kapitole jsou popsána konvergenční kritéria a ve čtvrté pak plnění konvergenčních kritérií Českou republikou. Čtvrtá část hodnotí celý proces zavádění jednotné evropské měny, včetně harmonogramu zavedení a výhody a nevýhody či případná rizika plynoucí z přijetí eura.