Finanční analýza podniku Zemědělské družstvo Budišov - Jaša, Stanislav (2009)
Zhodnocení finančního zdraví zemědělského podniku na Vysočině ve vztahu k výběrovým šetřením zemědělské účetní datové sítě FADN - CZ s využitím modelů rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti. Trendové hodnocení pomocí horizontální analýzy a hodnocení struktury aktiv a pasiv vertikální analýzou. Na závěr referenční výpočet modelu EVA pomocí metodiky MPO.