Komparace lesů soukromých a veřejných - Jakl, Jakub; Slavíková, Lenka, 1979-; Vejchodská, Eliška, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce se zabývá konfliktem mezi soukromým a veřejným vlastnictví lesů a řeší otázku, který z konceptů je vhodnější v oblasti správy a hospodaření s lesy. Zohledněny jsou různé fenomény, které mají s touto tématikou souvislost. Práce používá metodu historické komparace období před pozemkovou reformou 1918, kdy byla většina lesů soukromých a období současné, kdy je většina lesů ve státní správě. Dále pak metodu institucionální analýzy, která zkoumá vliv jednotlivých institucí a interakci mezi nimi.
Vedoucí práce: Lenka Slavíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses