Případová studie plánované výstavby přehrady v Nových Heřminovech (Je výstavba opravdu ve veřejném zájmu? ) - Sztuková, Karolína (2009)
Tato bakalářská práce je případovou studií plánované výstavby přehrady v Nových Heřminovech v okrese Bruntál. První část se věnuje teoretickému vymezení pojmu veřejný zájem a výkladu postupu analýzy klíčových aktérů. Na základě poznatků z této části autorka podává odpověď na otázku, zda je realizace tohoto projektu v zájmu většiny projektem ovlivněných (modifikace veřejného zájmu) obyvatel. K vyslovení závěru přispívá i aplikace analýzy klíčových aktérů na tento konkrétní případ. V závěru práce autor hodnotí přínosy této analýzy nejen pro konkrétní případ, ale také pro aplikaci na problematiku životního prostředí obecně.