Případová studie plánované výstavby přehrady v Nových Heřminovech (Je výstavba opravdu ve veřejném zájmu? ) - Sztuková, Karolína; Slavíková, Lenka, 1979-; Vejchodská, Eliška, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce je případovou studií plánované výstavby přehrady v Nových Heřminovech v okrese Bruntál. První část se věnuje teoretickému vymezení pojmu veřejný zájem a výkladu postupu analýzy klíčových aktérů. Na základě poznatků z této části autorka podává odpověď na otázku, zda je realizace tohoto projektu v zájmu většiny projektem ovlivněných (modifikace veřejného zájmu) obyvatel. K vyslovení závěru přispívá i aplikace analýzy klíčových aktérů na tento konkrétní případ. V závěru práce autor hodnotí přínosy této analýzy nejen pro konkrétní případ, ale také pro aplikaci na problematiku životního prostředí obecně.
Vedoucí práce: Lenka Slavíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; veřejný zájem; bakalářské práce; public interest; bachelor's theses