Public Private Partnership a jeho možnosti v rámci justice - Metelková, Kateřina; Písař, Pavel; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce seznámí čtenáře s pojmem Publice Private Partnership, který v praxi znamená spolupráci mezi veřejným a soukromým sektorem při zajišťování veřejných statků a infrastruktury. První část mé bakalářské práce přiblíží formy Public Private Partnership, jeho historii, klady a zápory, které přináší jednotlivým sektorům, a dále pak projekty, které byly započaty v České republice. Druhá část se věnuje konkrétnímu pilotnímu projektu, jímž je výstavba Věznice typu s ostrahou v Rapoticích u Brna. Cílem této části bylo zanalyzovat vývoj a stav počtu vězňů v České republice, a tak dokázat potřebnost nových prostor. Práce též nastíní a porovná finanční toky projektu realizovaného formou PPP a PSC. V neposlední řadě pak ukáže srovnání se zahraničním PPP projektem, který dosáhl úspěchů.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; věznice; soukromý sektor; veřejný sektor; bakalářské práce; prisons; private sector; public sector; bachelor's theses