Kasina a herny -- dopad na ekonomiku a společnost - Eichinger, Štěpán (2009)
Česká republika je považována za zemi se zbytečně velkým počtem kasin a heren. V této práci je zkoumáno, zda tomu skutečně tak je, v porovnání s ostatními evropskými zeměmi, zejména se zeměmi s podobným historickým vývojem, jako má Česká republika. V této souvislosti se výzkum zaměřil, zda je příčinou současný platný loterní zákon, a proto je porovnán s určitými zeměmi světa. Dále výzkum zjišťuje, jaké přínosy má takto rozvinutý herní trh pro ekonomiku a současně jaká negativa tento vývoj přináší pro lidskou společnost. Návazně na tento výzkum jsou navržena opatření, která by ekonomické přínosy zachovala, avšak, která by vedla k omezení negativních jevů doprovázející rozvoj sázkových her.