Oddlužení v českém a americkém právu - Pappová, Martina (2009)
Tato práce se zabývá srovnáním právní úpravy oddlužení v české a americké právní úpravě. První dvě části práce se zabývají českým insolvenčním zákonem a dále speciálně problematikou oddlužení, třetí část je zaměřena na americký Bankruptcy Code, zvláště na jeho 7 a 13 kapitolu, které byly předlohou i pro českou právní úpravu.