Obchodní politika Evropské unie vůči Izraeli - Kobliha, Pavel; Antoš, Ondřej; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraničním obchodem Evropské unie s Izraelem a zahraničním obchodem Izraele s Českou republikou. Samotný zahraniční obchod České republiky spadá mezi společné obchodní politiky Evropské unie. Teoretická část práce je proto věnována právě jí. Cílem práce je pomocí reálných čísel analyzovat vzájemný obchod, jakož i hlavní komodity, jež se na tomto obchodě podílely. V případě obchodu s Českou republikou bude pozornost zaměřena na historii obchodních vztahů, které nebyly vždy idylické. Značná část práce se věnuje investicím a investičnímu klimatu v Izraeli, kde přímé zahraniční investice hrají důležitou roli. V závěru práce je nastíněn pravděpodobný vývoj, který se v Izraeli bude odehrávat.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; obchod; investice; bakalářské práce; commerce; investments; bachelor's theses