Krize Amerických hypoték v USA - Lukeš, Filip; Antoš, Ondřej; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá americkou hypoteční krizí. Z velké míry ji ovlivnila kniha Peníze, banky a hospodářská krize. Tu napsal roku 1998 Jesús Huerta de Soto, který v ní využívá teorie rakouské školy. Ta je aplikovatelná na současnou krizi. Rakouská teorie je objasněna v první části. Ve druhé části práce objasňuje, jakým způsobem k takto rozsáhlé krizi došlo a zvláště se zaměřuje na jednu z nejvíce diskutovaných oblastí a to subprime hypotéky. V části třetí jsou analyzovány důsledky krize. V poslední části tato práce porovnává situaci na hypotečním trhu v České republice s trhem ve Spojených státech, dopady krize a reakce státu na ni.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses