Příčiny americké krize hypoték - Deutschel, Lukáš; Antoš, Ondřej; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá americkou hypotéční krizí a hledáním jejich příčin. První část práce se věnuje obecně americkému hypotéčnímu trhu a jeho vývoji. Poté analyzuje segment problémových subprime hypoték. Druhá část se zaměřuje na samotnou analýzu příčin krize, kdy zkoumá vznik bubliny na nemovitostním trhu, měnovou politiku centrální banky, úlohu ratingových agentur a proces sekuritizace. Poslední část se dotýká protikrizových vládních zásahů do americké ekonomiky.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses