Státní podpora rodiny na počátku 3. tisíciletí - Vestfálová, Jana (2009)
Práce se zabývá problematikou podpory rodin s dětmi v České republice. Po uvedení základních problémů spojených s předmětem zájmu je poskytnuta definice základních pojmů. Ve třetí části je rozsáhle vylíčen přerod struktury a funkcí rodiny v závislosti na demografických přechodech. Konkrétní popis poskytovaných podpor v České republice od roku 2008 je následován zhodnocením jmenovaných podpor s důrazem na negativní efekty. V poslední části je také učiněno stručné srovnání s Velkou Británií, Švédskem a Německem. Závěr hodnotí současnou rodinnou politiku ČR z hlediska stanovených cílů jako účinnou.