Komparace účinnosti vládních opatření v době velkých depresí - Látalová, Jana (2009)
Cílem práce je komparovat velkou hospodářskou krizi v USA se stávající krizí ve svých příčinách, průběhu a použitých vládních opatření. Práce se zaměřuje na nástroje, které byly použity na ,,záchranu ekonomiky" v USA po hospodářském kolapsu v roce 1929 a na důsledky, které byly prostřednictvím těchto opatření vyvolány. Na základě analýzy účinnosti jednotlivých kroků v rámci programu New Deal se pokusím odhadnout efektivitu navrhovaných obdobných postupů při řešení současné finanční krize, a to jak v USA, tak v Evropské unii a konkrétně v České Republice.