Komparace účinnosti vládních opatření v době velkých depresí - Látalová, Jana; Ryvolová, Ivana; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je komparovat velkou hospodářskou krizi v USA se stávající krizí ve svých příčinách, průběhu a použitých vládních opatření. Práce se zaměřuje na nástroje, které byly použity na ,,záchranu ekonomiky" v USA po hospodářském kolapsu v roce 1929 a na důsledky, které byly prostřednictvím těchto opatření vyvolány. Na základě analýzy účinnosti jednotlivých kroků v rámci programu New Deal se pokusím odhadnout efektivitu navrhovaných obdobných postupů při řešení současné finanční krize, a to jak v USA, tak v Evropské unii a konkrétně v České Republice.
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; nezaměstnanost; finanční krize; bakalářské práce; unemployment; financial crises; bachelor's theses