Účinnost fiskální politiky v kontextu Japonské ztracené dekády - Cvetkov, Jan; Ryvolová, Ivana; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem této práce je zhodnotit účinnost nástrojů fiskální stimulační politiky v souvislosti s "Japonskou ztracenou dekádou". První polovina práce se věnuje vybraným teoretickým problémům. Posuzována je použitelnost modelu AS-AD a výdajového multiplikátoru. Expanzivní fiskální politika je spojena s deficity veřejných financí a růstem veřejného zadlužení, zohledněna proto bude i tato problematika. Zkoumána bude role stabilizační fiskální politiky v souvislosti s příčinami a projevy hospodářského cyklu. Druhá polovina práce se zaměří na vývoj a důsledky prováděné japonské fiskální politiky s důrazem na 90.léta, která vstoupila do historie jako "Japonská ztracená dekáda". Posuzovány budou důsledky fiskální stimulace.
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Japonsko; bakalářské práce; Japan; bachelor's theses