Možné důsledky fiskální expanze reagující na finanční krizi v USA - Dřímal, Marek (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá světovou finanční krizí následovanou hospodářskou recesí a možnostmi řešení těchto problémů prostřednictvím fiskální politiky. Zaměřuje se na její teoretické základy (východiska) a nástroje, analyzuje některé odborné články o fiskálních multiplikátorech, které jsou pro posouzení účinku fiskální politiky velmi důležité. V poslední části představuje vybraná opatření přijata americkou vládou pro boj s recesí, jako je například American Reinvestment and Recovery Act a snaží se zhodnotit jejich možnou účinnost.