Možné důsledky fiskální expanze reagující na finanční krizi v USA - Dřímal, Marek; Antoš, Ondřej; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá světovou finanční krizí následovanou hospodářskou recesí a možnostmi řešení těchto problémů prostřednictvím fiskální politiky. Zaměřuje se na její teoretické základy (východiska) a nástroje, analyzuje některé odborné články o fiskálních multiplikátorech, které jsou pro posouzení účinku fiskální politiky velmi důležité. V poslední části představuje vybraná opatření přijata americkou vládou pro boj s recesí, jako je například American Reinvestment and Recovery Act a snaží se zhodnotit jejich možnou účinnost.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; finanční krize; fiskální politika; bakalářské práce; financial crises; fiscal policy; bachelor's theses