Analýza připravenosti přistoupení a strategie vstupu ČR do eurozóny - Urban, Oto; Ševčíková, Michaela; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit připravenost ČR na přijetí společné měny euro. V práci se zaměřím na ekonomickou situaci ČR, která je v souvislosti s přistoupení ČR k eurozóně charakterizována především veličinami nominální a reálné konvergence. V teoretické části rozeberu jednotlivé přístupy a stádia ekonomické a politické integrace a popíšu tzv. nominální a reálná konvergenční kritéria. Praktická část bude zaměřena na aktuální strategii vstupu ČR do eurozóny, analýzu plnění maastrichtských konvergenčních kritérií ze strany ČR a na stupeň sladěnosti ČR s eurozónou srovnáním reálných veličin. Analýze podrobím výhody a nevýhody spojené se vstupem do eurozóny a pokusím se navrhnout referenční rok, který by byl vhodný pro přijetí eura v České republice.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses