Standardy a metodiky modelování podnikových procesů - Adjei, Daniela; Vilím, Tomáš; Martanová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce přináší přehled některých významných standardů a metodik modelování podnikových procesů. Význam podnikových procesů, procesního řízení a s tím i procesního modelování v posledních letech značně vzrůstá a stává se jedním z klíčových faktorů pro udržení konkurenceschopnosti organizace. Modelování podnikových procesů nalézá své uplatnění nejen v oblasti analýzy a optimalizace podnikových procesů a Business process reengineeringu, ale rovněž při mezipodnikové kooperaci a v oblastech podnikových informačních systémů a webových služeb. Tato práce popisuje následující standarty a metodiky: IDEF, UML, BPMN, BPML, BPEL, EPC, ARIS, MMABP. Dále je navržen postup, jímž je možno se řídit při výběru vhodného standartu a obecná klasifikace standardů.
Vedoucí práce: Tomáš Vilím
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; UML (modelovací jazyk); bakalářské práce; UML (modeling language); bachelor's theses