Porovnání měnové krize v ČR l997/l998 a finanční krize v USA 2008/2009 - Bolehovský, Petr; Pichaničová, Ludmila; Maleček, Petr, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním krize v ČR v roce 1997/1998 a krize v USA v letech 2008/2009. Zaměřuje se nejdříve na teoretické pojmy finančních trhů a měnové politiky. Dále popisuje Taylorovo pravidlo, politický cyklus a peněžní agregáty. Další kapitola pojednává o příčinách vzniku krize v ČR a na faktory, které přispěly k prodloužení a zhoršení této krize. V další kapitole se zaměřuje na krizi v USA, na příčiny jejího vzniku a na faktory, které vedly k prodloužení této krize. Poukazuje na rozdílné a společné znaky obou krizí. Nakonec na základě příčin vzniku krizí vysvětluje několik chyb, kterých by se měly vlády a centrální banky vyvarovat při řešení krizí.
Vedoucí práce: Ludmila Pichaničová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses