Hlavní město Praha a protidrogová prevence - Kašpárková, Barbora; Písař, Pavel; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce se zaměřuje na financování protidrogové prevence na území hlavního města Prahy. Bude se snažit najít odpovědi na otázky typu, odkud a kam plynou peníze, co znamená práce "streetworkerů", kdo za tuto práci platí, jak se samotné město angažuje v boji proti drogám a jak se jednotlivé městské části samy za sebe snaží o protidrogovou prevenci? Účelem práce by tak mělo být ukázání rozdílů mezi celorepublikovou prevencí, na státní úrovni, a městskou prevencí, a to především z hlediska finančního. V práci se konkrétně zaměřím na vývoj výdajů na protidrogovou prevenci, jak se měnily v jednotlivých letech (1999-2009) výdaje neziskových organizací, ale i státního sektoru. Snahou bude zjistit, jak efektivní byla tato opatření, co se týče změn v počtu uživatelů drog a v ovlivnění celkové drogové scény v Praze, dále také, na jakou formu prevence je vydáváno největší množství peněz a jak jsou tato opatření efektivní.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; protidrogová politika; bakalářské práce; drug and narcotic control; bachelor's theses