Public Private Partnership a jeho dopad na ekonomiku Slovenska - Kožariková, Veronika; Munzi, Tomáš, 1980-; Jílek, Josef, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Moje bakalářská práce se věnuje tématice PPP projektů, které začínají získávat na významu i v krajinách střední a východní Evropy. V teoretické časti své práce definuji samotný pojem PPP projekt, charakterizuji jednotlivé typy spolupráce, výhody a nevýhody PPP, rizika a průběh PPP projektů. Teoretická část popisuje i vícero projektů Public Private Partnership ze světa. V analytické časti představuji připravované PPP projekty na Slovensku, konkrétně tři balíky výstavby dálnic, poukazuji na financováni těchto náročných projektů a hodnotím samotnou formu spolupráce, i to jaký přínos představuje spolupráci pro veřejný a soukromý sektor. Uvádím i modely použité pro výpočet efektivnosti PPP projektů. Podrobněji analyzuji 2. balík rychlostní silnice R1 mezi Nitrou a Tekovskými Nemcami spolu s obchvatem Banském Bystrice, která je v nejpokročilejším stádiu přípravy.
Vedoucí práce: Tomáš Munzi
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses