Public Private Partnership a využití v oblasti dopravy - Trunkát, Michal (2009)
Abstrakt Tématem této práce je praktická spolupráce veřejného a soukromého sektoru, tzv. Public Private Partnership, při zajištění a budování infrastruktury. V první části, která je zaměřena teoreticky, je definován koncept PPP, jeho historie, výhody a nevýhody, které přináší toto pojetí a jednotlivé odvětví, ve kterých je PPP realizováno. Druhá, praktická část práce, se věnuje analýze dvou případových studií pilotních projektů z oblasti dopravní infrastruktury v České republice. Cílem této části je zanalyzovat použití konceptu PPP u pilotních projektů a u projektu, kde byla realizace formou PPP započata, ale skončila neúspěchem. Součástí analytické části je zhodnocení důvodů, proč tomu tak bylo a v čem jsou spatřovány potenciální rizika využití PPP.