Ocenění společnosti NEW WORLD Resoursces N.V. - Konderla, Michal (2009)
Cílem diplomové práce je nalézt tržní hodnotu společnosti New World Resources N. V. k datu 31. prosince 2008. V úvodu práce je uvedena charakteristika společnosti, poté je práce členěná do čtyř částí. V úvodu každé části jsou stručně charakterizovány podstatné teoretické aspekty, které jsou následně využity při praktické aplikaci. Výsledkem strategické analýzy je predikce tržeb. Ve finanční analýze je analyzováno finanční zdraví společnosti. V třetí části jsou odhadnuty generátory hodnoty a následně je sestaven finanční plán, který je podkladem pro výsledné ocenění. Tržní hodnota společnosti je stanovena výnosovou metodou diskontovaných peněžních toků plynoucích do společnosti. Práce je doplněna o metody tržního srovnání.