Ocenění společnosti NEW WORLD Resoursces N.V. - Konderla, Michal; Mařík, Miloš, 1947-; Tůma, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem diplomové práce je nalézt tržní hodnotu společnosti New World Resources N. V. k datu 31. prosince 2008. V úvodu práce je uvedena charakteristika společnosti, poté je práce členěná do čtyř částí. V úvodu každé části jsou stručně charakterizovány podstatné teoretické aspekty, které jsou následně využity při praktické aplikaci. Výsledkem strategické analýzy je predikce tržeb. Ve finanční analýze je analyzováno finanční zdraví společnosti. V třetí části jsou odhadnuty generátory hodnoty a následně je sestaven finanční plán, který je podkladem pro výsledné ocenění. Tržní hodnota společnosti je stanovena výnosovou metodou diskontovaných peněžních toků plynoucích do společnosti. Práce je doplněna o metody tržního srovnání.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses