Spektrum rizik a možné návrhy jejich eliminace při čerpání dotací z evropských strukturálních fondů - Mikulová, Magdaléna; Písař, Pavel; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce si za svůj cíl vytyčuje především seznámení s nejpodstatnějšími riziky, která ohrožují subjekty při čerpání dotací z evropských strukturálních fondů a navrhnout možné nejefektivnější způsoby jejich eliminace. První část bakalářské práce tvoří teoretický úvod do problematiky dotační politiky EU. Vymezuje podmínky pro čerpání prostředků z fondů, specifikuje jednotlivé fondy, zmiňuje konkrétní projekty, které již byly úspěšně realizovány. Popsány jsou rovněž aktuální možnosti subjektů na čerpání evropských finančních prostředků. Druhá, analytická část práce vymezuje spektrum nejpodstatnějších rizik, se kterými se subjekty setkávají v jednotlivých fázích dotačního procesu. Rizika jsou specifikována a jsou navrženy možné varianty jejich eliminace, aby negativně neovlivňovala projektový záměr subjektu. Pro přiblížení praxi je tato část práce doplněna o analýzu na trhu poradenských společností a dotazníkové šetření zjišťující míru vlivu jednotlivých rizik.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; dotace; bakalářské práce; subsidies; bachelor's theses