Vysokorýchlostne železnice v Japonsku - Barlík, Branislav (2009)
V mé práci s názvem Vysokorýchlostní železniční doprava v Japonsku, se zaoberám železniční sítí Šinkansen. Obsah tvorí histórie Japonska, vývoj Šinkansenu, popis tras a popis vlaků, které na nich jazdí. Dále se zmiňuji o blízké budoucnosti tratě a v závěru práce sem se věnoval otázce bezpečnosti cestujících a cenám.