Nezaměstnanost za Velké hospodářské krize v Československu. Různé pohledy na její řešení. - Hložánková, Lucie (2009)
Ve své bakalářské práci na téma "Nezaměstnanost za Velké hospodářské krize v Československu" se budu zabývat otázkou, která je stále aktuální, tj. existence, růst a podpora v nezaměstnanosti na konci dvacátých a první polovině třicátých let. Jaký systém podpory v sociální situaci existoval v Československu za první republiky? Jak se situace změnila s příchodem Velké hospodářské krize? Jaký měla krize dopad na občany a na výši nezaměstnanosti? Stěžejní částí práce pak bude část zkoumající návrhy a koncepty řešení složité situace panující v zemi. S jakými návrhy na zlepšení přicházely jednotlivé politické strany? Vedla horšící se situace mezi občany skutečně ke stále větší podpoře Komunistické strany Československa? Měla hospodářská krize v Československu vliv na změnu politického smýšlení v zemi? Na všechny tyto otázky se budu snažit hledat odpovědi ve své práci. Budu se opírat o nejnovější odbornou literaturu a vydané prameny.