Zhodnocení vynaložení finančních prostředků z fondů EU na rozvoj turistiky a podnikání v oblasti Moravských vinařských stezek - Ryba, Jakub; Ševčíková, Michaela; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem bakalářské práce je analýza vlivu přílivu finančních prostředků ze strukturálních fondů EU na rozvoj turistiky, turistických služeb i počet podnikatelů zapojených do projektu Moravské vinařské stezky v Jihomoravském kraji. V teoretické části práce vymezím vývoj, funkci a nástroje strukturální politiky EU. V praktické části práce vymezím projekt Moravských vinařských stezek. Proč vlastně vzniknul, co si klade za cíl. Dále budu analyzovat a srovnávat dva projekty, jejichž žadateli byli dva rozdílné subjekty. V závěrečné části práce vyhodnotím efektivitu vynakládaných finančních prostředků ze strukturálních fondů a národních zdrojů na vývoj turistiky na základě osobních rozhovorů, provedených plošně a rovnoměrně v celém regionu Moravských vinařských stezek.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; cykloturistika; regionální politika; bakalářské práce; bicycle touring; regional policy; bachelor's theses