Plnění Maastrichtských kritérií Českou republikou - Veselý, Jiří (2009)
Práce se zabývá cestou koruny do eurozóny, tedy plněním podmínek nominální a reálné konvergence Českou republikou. Práce nejprve popisuje historické pozadí vzniku měnové integrace v Evropě a vznik společné měny. Dále práce popisuje teoreticky podmínky nominální konvergence a předpoklady konvergence reálné. Následuje praktická část věnující se výsledkům, které na poli nominální a reálné konvergence dosahuje Česká republika. Závěrečná část práce je věnována pohledům na přijetí eura v naší republice.